Nieuws

 
 
Puppytraining
 
Het is zeer verstandig om met uw pup naar een puppytraining te gaan. En het is goed zowel voor de baas als voor de pup. Niet alleen leert u de beginselen van de gehoorzaamheidstraining, maar als baas leert u ook goed met uw hondje om te gaan.
 
Ook al heeft u al eerder een hond gehad. De puppytijd is vaak al weer een hele tijd geleden en dus ook de ervaringen die u in die tijd heeft opgedaan.
En dan hebben we het nog niet gehad over de volledig andere manier van omgaan met honden die de laatste jaren geleerd is. De positieve trainingsmethode.
Hierbij leert u om gewenst gedrag te belonen in plaats van ongewenst gedrag te straffen.
 
Voor uw pup is het nodig dat de eerste maanden van zijn of haar leven een feestje zijn zodat de pup zoveel mogelijk alleen maar positieve ervaringen opdoet. Ook als u de pup even achter het behang wilt plakken moet u er op het juiste moment aan denken dat dit geen positieve ervaring is en dus achterwege moet blijven.
 
De puppytijd is zo belangrijk omdat in deze fase alle indrukken die de pup opdoet vrij gemakkelijk worden verwerkt in zijn koppie. Mits er geen bijzondere aandacht aan wordt besteed zal een pup de meeste ervaringen kunnen opslaan als normaal.
 
Stel dat uw pup schrikt van een omgevallen vuilniscontainer. Als u aan de schrikreactie geen aandacht schenkt zal de pup snel geneigd zijn de herrie van de omvallende container als normaal te accepteren en er ook geen bijzondere aandacht meer aan besteden.
Echter, als u de pup gaat troosten bij deze schrikreactie, dan zal de pup denken dat er iets bijzonders is en wellicht iedere keer als hij of zij een container ziet deze behoedzaam benaderen. Want wellicht gebeurt hier ook iets.
In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot angstgevoel.
 
Bij een goede puppytraining leert u hiermee omgaan.
U leert veel van een juiste handling zodat u veel problemen onderkent en daarmee voorkomt.
Ga naar het leesvoer overzicht


Links